Ψωμί στην Atmosfera
Υλικά για 1 καρβελάκι
- 300 γρ. σταρένιο αλεύρι, 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουτάλι της σούπας βιτάμ,
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 350 γρ. νερό,
- 25 γρ. γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το σκεύος 24cm 5 l στη βαθμίδα 6 της εστίας της κουζίνας μας μέχρι ο πράσινος δείκτης να φτάσει στο πρώτο κόκκινο πεδίο. Τοποθετούμε το καρβελάκι που έχει φουσκώσει και έχει αλεύρι στη βάση για να μην κολλάει. Αλείφουμε την επιφάνεια με νερό για να κάνει κρούστα. Γυρίζω τον διακόπτη της εστίας στο 3, τοποθετούμε την Aτμόσφαιρα ανάποδα πάνω στο σκεύος στη βαθμίδα 6 για 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά, σβήνουμε την εστία και γυρίζουμε τον διακόπτη της Ατμόσφαιρας στη βαθμίδα 3 για 10-15 λεπτά.
--------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΑΕΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. γαρίδες μικρές καθαρισμένες,
- 200γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια,
- 150γρ. χοιρινό σε μικρά κομμάτια,
- 250γρ πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες,
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
- 1γρ. σαφράν ( κρόκος Κοζάνης )
- 200γρ. ρύζι για ριζότο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό,
- 100γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 500γρ ζωμό κοτόπουλο ή νερό.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε αυτή τη
συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε το σκεύος που έχει δημιουργήσει η AMC για αυτήν και δεν είναι άλλο από
την μοναδική Παλιέρα. Θα προθερμάνουμε
την παλιέρα με το γνωστό τρόπο και θα σοτάρουμε τις γαρίδες με το κοτόπουλο και
το χοιρινό. Στη συνέχεια θα ρίξουμε τα λαχανικά με το ρύζι και αφού
ανακατέψουμε καλά τα σβήνουμε με το κρασί ρίχνοντας και τα υπόλοιπα υλικά με το
ζωμό στο τέλος και σιγά σιγά σε δόσεις, μέχρι το ρύζι να φτάσει στο επιθυμητό
σημείο βρασίματος που θέλει ο καθένας μας.
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑRONDO ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. κιμά που τον έχουμε πλάσει σε μπιφτέκια,
- 1 κιλό κοτόπουλο που το έχουμε κόψει σε κομμάτια,
- 1 κιλό λουκάνικα της αρεσκείας μας κομμένα σε κομμάτια,
- 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μενταγιόν φιλετάκια.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Χρησιμοποιούμε το απίθανο σκεύος για
μπάρμπεκιου το Αρόντο και το προθερμαίνουμε καλά μέχρι το πρώτο κόκκινο σημείο.
Μετά ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε τα τρόφιμά μας χωρίς να προσθέσουμε
καθόλου λάδι. Μπορούμε να ροδίσουμε όλα τα κομμάτια του κρέατος και τα
μπιφτέκια και το λουκάνικο και μετά να τα βάλουμε όλα μαζί στο σκεύος και κλείνοντας
το καπάκι, χαμηλώνοντας τη φωτιά στο ελάχιστο να τελειώσουμε το ψήσιμό μας
δημιουργώντας ένα άριστο αποτέλεσμα μακριά από το βλαβερό κατά τα άλλα ψήσιμο
στο κάρβουνο, έχοντας όμως δώσει τέλεια γεύση στο φαγητό μας και μάλιστα
έχοντας μεγάλη οικονομία σε χρόνο και χρήμα.
--------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΓΑ
ΒΡΑΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ
ΥΛΙΚΑ
- 1 καρτέλα αυγά
- 1 χαρτοπετσέτα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Χρησιμοποιούμε
οποιοδήποτε σκεύος της AMC ανάλογα την
ποσότητα των αυγών. Βρέχουμε την χαρτοπετσέτα και την τοποθετούμε στον πυθμένα
του σκεύους. Βάζουμε με προσοχή τα αυγά αφού τα έχουμε πλύνει πρώτα πάνω στην
χαρτοπετσέτα και σκεπάζουμε με το καπάκι το σκεύος. Ανοίγουμε το μάτι της
κουζίνας στο 8 και μέχρι να φτάσει στο πρώτο κόκκινο πεδίο, μετά το χαμηλώνουμε
στο 1 και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αυγά μας πλέον είναι έτοιμα βρασμένα χωρίς νερό.
--------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΣΤΑΚΟΣ
ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ
ΥΛΙΚΑ
- 1 αστακό με το κεφάλι περίπου 1,5 κιλά,
- 2 ποτήρια κρασί κόκκινο,
- 500γρ. σάλτσα τομάτας,
- 500γρ. ζωμό θαλασσινών,
- 250γρ. μακαρονάκι κοφτό,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- Αλάτι, πιπέρι, 200γρ. ελαιόλαδο
- Λίγο μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε τον αστακό μέσα σε ένα οβάλ 34cm. και ρίχνουμε και το κρασί, το
σκεπάζουμε και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο 8 και περιμένουμε να φτάσει
στο πρώτο κόκκινο σημείο. Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε περίπου 15
λεπτά να αχνιστεί ο αστακός μέχρι μέσα και να βγάλει όλα τα
αρώματά του μέσα στα υγρά του σκεύους. Μετά ανοίγουμε το καπάκι και
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός του μαϊντανού και του βασιλικού που τους
αφήνουμε για το τέλος. Ανακατεύουμε το μακαρονάκι πότε πότε έχοντας πάντα τη
θερμοκρασία στο ελάχιστο και το καπάκι του σκεύους κλειστό. Όταν βράσει το
μακαρονάκι στο σημείο βρασμού που θέλουμε σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε για
το φινίρισμα το φαγητού μας τον μαϊντανό και το βασιλικό.